NÄE JA KOE

Niclas Warius & Jukka Lehtinen
Nykyvalokuvaa ja kuvanveistoa

7.5. – 19.6. 2022

Näe ja koe on ensimmäinen näyttely uudessa sarjassamme DYNAMIC DUOS Dynaamiset parit, jossa nähdään taitelijaparien teoksia yhdessä ensimmäistä kertaa. On mahdollista nähdä, kuinka taiteilijoiden persoonallisuus ja keskinäinen suhde heijastuu taiteessa. Parit esittelevät uusia teoskokonaisuuksia tai haastavat toisiaan uuden luomiseen suhteessa tähän tilaan.

Niclas Wariuksen Vanitas -sarja on elämän katoavaisuuden pohdiskelua. Hänen valokuviensa symbolisesti latautuneissa esinekavalkadeissa voi nähdä viitteitä hollantilaisten asetemamaalarimestareiden taiteeseen. Kuvanveistäjä Jukka Lehtinen luo mielikuvituksellisen kiehtovia veistoksia, jotka ovat suunniteltu vetoavan suoraan meidän tunteisiimme. Vuori -teos on kuin elävä veistos joka imee itseensä ilman kosteuden ja muuttaa sen ajan mittaa jääksi.

“Olemme iloisia että Niclas ja Jukka ovat mukanamme Näe ja koe näyttelyn tiimoilta, meidän ensimmäisessä näyttelyssämme Kulturhus Björkbodassa. Yhdessä heidän työt huokuvat hyvää energiaa joka sopii mainiosti meidän kunnianhimoiseen ohjelmistoomme.” sanoo kuraattori Lisa Roberts.

Lehdistö on tervetullut tapaamaan Näe ja koe näyttelyn taiteilijoita ja kuraattoria 6.5.2022 klo 14.00 alkaen. Olkaa ystävällisesti yhteydessä meihin mikäli olette tulossa. Varsinaiset avajaiset ovat samana päivänä klo 18.00 – 20.00.

Taitelijat
http://www.jukkalehtinen.fi
https://niclaswarius.com

Lisätietoja
Lisa Roberts, Curator
lisa@kubu.fi
+358 417502687