MIISUTRON

4.11. 19:30, Taavi Värm, Dark Ambient

Tulipää

3.-4.11.
Juha Valkeapää

Jokojo

3.11. 19:00
Jokojo & Mörkö visuals

Kansanlauluja

3. & 4.11.
Maija Kaunismaa

Musta liekki

3. & 4.11.
Timon Schapals & Ronja Tammenpää

Päivänkierto

3.11. 19:00
Juha Valkeapää

Tarot

3.11. 16:30
Mademoiselle Magenta

Pimeäretki

4.11. 17:00
Sanna-Mari Kunttu

Mörkö pimeysjuhla

3.-4.11.2023

Mörkö Västanfjärd

Mörkö pimeysjuhla järjestetään kuudetta kertaa Kemiönsaarella. Tapahtuma kiertää kunnan kylissä vaihtaen paikkaa vuosittain ja tänä vuonna siis Västanfjärdissä Majatalo Kansakoululla, Vårdkasenilla ja Kalkholmenilla. Aiemmin olemme vierailleet Taalintehtaalla, Kemiössä, Örössä ja Björkbodassa. Mörkö juhlii pimeyttä sen sijaan, että olisi valofestivaali.

 

Lataa ohjelma täältä

 

3.11. PERJANTAI

Iltaohjelma, Majatalo Kansakoulu
Ohjelmaa aikuisille, ravintola on avoinna

Keho kertoo
Pe: 16:00-17:00
Annukka Lindqvist, Arto Muukka
Kun näköaisti poistetaan on keskityttävä enemmän siihen miltä keho tuntuu. Työpajassa harjoitellaan fyysisen teatterin perusteita ja tutkitaan miten näkeminen vaikuttaa esiintymiseen. Pään ja kasvojen kätkeminen vaatii esiityjää keskittymään kasvojen sijaan siihen mitä muu keho kertoo. Työpajassa liikutaan, joten toivomme osallistujia pukeutuvaan siihen soveltuviin vaatteisiin.

Tarot
6x10min istunto
Pe: 16:30-18:00
Mademoiselle Magenta
Valojen himmentyessä Mademoiselle Magenta kurkistaa elämänpolkusi koukeroihin Tarot-korttien avulla. Mitä menneisyytesi opettaa, mihin tulevaisuus kutsuu? Astu arjesta arkkityyppisen kohtalosi maailmaan mystikon johdattamana.

Päivänkierto
Pe: 18:00, Kansakoulu
Lasse Kylänpää
Taloissa syttyvät sähkölamput, kun metsässä näkee yhä kulkea. Kotipihan pensaassa hurisevat mäntykiitäjät ja hyönteispyynnissä suihkivat viiksisiipat jäävät huomaamatta. Päivänkierto-teoksen valokuviin perustuva matka varjoihin, hämärään ja pimeään. Kesto 30 min.

Tummia tarinoita, elettyä elämää
Pe: 19:00, Kansakoulu
Mirja Penna
Tummissa tarinoissa kuulet menneisyyden murheellisista elämäntapauksista eri puolelta Kemiönsaarta.On sattunut murhia ja onnettomuuksia, joista tietoja löytyy vanhoista sanomalehdistä ja muista lähteistä.


Oscuro velo
Pe: 20:00
Veera Hirvaskero & Jimmy Träskelin
Barokkilaulaja ja sähkökansanmuusikko tarjoilevat 1600-luvun italialaisten salien ja muinaissuomalaisten savutupien välimaastossa kajahtelevan hyvänyön painajaisen.

Laulupiiri, peruutettu.
Pe: 20:30
Maija Kaunismaa
Kansanlauluja synkistä aiheista. Lauletaan vuorolauluna, esilaulaja-kuoro-tyylillä. Sopii kaikille laulutaustasta riippumatta.Voit tulla myös kuuntelemaan, jos laulaminen ei houkuttele. Aiheet eivät välttämättä sovi perheen pienimmille.

Dungeons&Dragons one-shot
Pe: 21:00 – Kesto noin 1,5h
Annukka Lindqvist, Arto Muukka, Ronja Tammenpää, Miska Tammenpää, Venla Siikaniemi
Tervetuloa seuraamaan suosittua Dungeons and Dragons pöytäroolipeliä. Pelissä joukko sankareita saa avunpyynnön ja lähtee kohti kylää, joka on jonkinlaisten pimeiden voimien kourissa. Onnistuuko sankareiden auttaa kyläläisiä ja nostaa pimeyden huntu kylän yltä? Tule seuraamaan peliä ja ottamaan selvää!

 

Mörkökino
Pe: 22:00
Lyhytelokuvia

 

4.11.LAUANTAI

Työpajat, Vårdkasen

Itsetehty Hiili ja Muste
La: 12:00-13:30 & 14:00-15:30, Vårdkasen
Sari Kippilä
Opit tekemään itse piirustushiiliä ja tussimustetta. Teemme piirustushiiliuunin ja teemme oksista piirustushiiliä. Noki ja liima-aine taas muuttuu kirjoitusmusteeksi. Näillä ikiomilla materiaaleilla teet pimeän teoksen.

Lepakkopönttö
La: 12:00-15:00
Jussi Puustjärvi
Opit rakentamaan lepakoille kodin. Lepakot tarvitsevat hieman erilaisen asumuksen kuin meille tutumman linnunpöntön. Saat koota omasi ja ottaa sen mukaasi. Työpaja soveltuu kaikille, jotka osaavat käyttää vasaraa ja ruuvaria

Musta liekki työpaja
La: 12:30-13:15 & 14:30-15:15
Timon Schapals & Ronja Tammenpää
Miten väri syntyy? Kuinka liekki voi olla musta?
Näe kuinka kaikki värit yhtä lukuunottamatta katoaa matalapaineisen natriumlampun valossa, ja opi miten värejä ylipäänsä on olemassa. Koe leijuva musta liekki, joka imee valoa sen tuottamisen sijaan. Työpaja tutkii valon, värin ja pimeyden fysikaalisia ominaisuuksia. Fysiikan ja konetekniikan opiskelija Timon Schapals näyttää ja kertoo kuinka ihmiset hahmottavat valoa ja väriä. Taiteilija Ronja Tammenpää opastaa värittömässä piirroksessa, joka paljastuu vasta päivänvaloon saapuessa. Työpaja on englanninkielinen suomeksi tulkattuna.

Keho kertoo
La: 14:00-15:00
Annukka Lindqvist, Arto Muukka
Työpajassa harjoitellaan fyysisen teatterin perusteita ja tutkitaan miten näkeminen vaikuttaa esiintymiseen. Kun näköaisti poistetaan on keskityttävä enemmän siihen miltä keho tuntuu. Pään ja kasvojen kätkeminen vaatii esiityjää keskittymään kasvojen sijaan siihen mitä muu keho kertoo. Työpajassa liikutaan, joten toivomme osallistujia pukeutuvaan siihen soveltuviin vaatteisiin.

Outo eläin -naamiot
La: 12:00-13:30 & 14:00-15:30
Ria-Noore Haimo
Työpajassa tehdään outoja eläinnaamioita yön kulkijoille. Tuttujen villieläintemme lisäksi metsissämme hiippailee pian myös oudompia kulkijoita.. Tarjolla on kierrätysmateriaaleja, joista teemme hurjia naamioita. Pääset myös kokeilemaan miltä hahmosi näyttää riistakamerassa.

Palikkateatteri: Variaatio III
Kello kahdentoista kattaus (Kenraaliharjoitus)
La: 13:00-13:45 & 15:00 – 15:45
KO-KOO-MO
45min, sanaton Aikuisille ja lapsille +7 v
Maisemaravintola tarjoaa luonnonrauhaa ja glamouria. Ravintolan salin sisustus on säilynyt alkuperäisessä asussaan. Listalla tarjoamme harvinaisia erikoisuuksia ja sieltä löytyy myös tutumpia klassikoita. Käsityönä viimeistellyt raaka-aineet ovat ravintolan bravuuri. Sitoutunut henkilökuntamme huolehtii pöytiin tarjoilusta. Palvelukonseptiamme kuvaa parhaiten jokaisen asiakkaan mahdollisuus muovata annosta menun sallimissa rajoissa.
Kattaus on suunniteltu 14 asiakkaalle yhteisen pöydän ääreen.
Ilmoittaudu ennakkoon: roosa_halme@hotmail.com
Henkilökunta: Roosa Halme ja Sinikka Lumiluoto
Raaka-ainevastaava: Kai Ruohonen
Ravintolahenkilökunnan ergonomia: Kauri Honkakoski
Keittiön laitehuolto: Sisu Nojonen
Tuotanto: KO-KOO-MO / Annukka Ketola

Lukupiiri
La: 12:00-13:00
Andrew Paterson
Kokoamme ryhmän lukijoita yhteen. Istumme pimeässä ja keskitymme kuuntelemaan yhtä lukijaan kerrallaan, vain lukijalla on otsalamppu. Tuo mukanasi yksi kirja josta voit lukea katkelman, lyhyen tai vähän pidemmän. Teemana on pimeys tai pimeät ajat, kielen voit vapaaasti valita. Tämä osallistava esitys on maistiainen helmikuussa 2024 Kulturhus Björkbodassa avautuvaa kotikirjasto-projektia: ‘Home Libraries are the New Black’

Pimeäretki
La: 17:00
Sanna-Mari Kunttu
Lähtö Västanfjärdin vanhalta kirkolta
Miksi pimeydessä pelottaa? Miten pimeys vaikuttaa meihin ja ympäristöön? Mihin tarvitsemme pimeyttä? Retkellä kuljemme hämärän hetkistä pimeyttä kohti tutustuen siihen, miten kaksi vastakkaista asiaa, valo ja pimeys, meihin vaikuttavat. Retki on suunnattu pimeää pelkääville ja pelkäämättömille aikuisille, mutta lapsetkin ovat tervetulleita mukaan. Oppaana toimii kemiönsaarelainen eräopas Sanna-Mari Kunttu. Opastuskielenä on suomi. Retki kestää reilun tunnin, jonka aikana kuljemme noin kahden kilometrin matkan vaihtelevassa maastossa; osin kyläteillä ja osin metsäpoluilla. Jokaiselle osallistujalla tulee olla säänmukaiset lämpimät vaatteet ja oma tasku- tai otsalamppu. Sade ja tuuli eivät estä retken toteuttamista, vaan tekevät siitä entistä aistillisempaa. Retkelle mahtuu 20 osallistujaa.Ilmoittaudu ennakkoon sanna-mari.kunttu@iki.fi tai tule hetki ennen retken alkua katsomaan, mahtuuko mukaan. Tiedustelut: Sanna-Mari Kunttu, sanna-mari.kunttu@iki.fi, puh. 0503066485

+ Jonglööri Niklas WIkman, Tulipää esiintyvät illan aikana
+ Mörkökino, Lyhytelokuvia yöllä

Iltaohjelma, Kalkholmen

Tulipää
La: 17:00-19:00
Juha Valkeapää
Tulipää on katu- tai maastoperformanssi, olento joka ilmestyy. Tulipää tanssii ja lukee runoja. (Se voi lukea yhden runon siellä, toisen täällä tai muutaman runon putkeen, mikä vain on ohjelman kannalta parasta.) Tulipää on palavan öljyn kohinaa rikkauksien keskellä.

Majakka
La: 18:00-19:00
Annukka Lindqvist, Arto Muukka
“Majakka – Pimeän leikkejä” -ohjelmassa osallistujilta toivotaan leikkimielisyyttä sekä hieman uskallusta liikkua pimeässä. Tule mukaan leikkimään pimeässä!

Mustamehufillari
La: 17:00-19:00
Tiina Schellenberg
Mörkö-klassikko, Mustamehumörköpyörä kiertelee Kalkholmenilla ja tuo hieman valoa ja paljon lämpöä pimeyteen. Tänä vuonna kuumaa mustikka-aronianmarjamehua.

Kansanlauluja, peruutettu.
Maija Kaunismaa
La: 17:00-19:00
Kansanlauluja synkistä aiheista kuullaan illan aikana pimeydessä

Pilkkopimeä polku
La: 17:00-19:00
Pilkkopimeäpolku on lyhyt mutta jännittävä aistimatka. Kuljemme täysin pimässä, silmät peitettynä, mutta köydestä tukea ottaen pienen polun, jonka aikana herkistämme muut aistit: Kuuntelemme ääniä, tunnemme tuoksuja ja materiaaleja. Polku on osa Mörkömysteeriä, mitä tunnistat?’

Mörkömysteeri
La: 17:00-19:00
Mörkömysteeri on sarja pieniä tehtäviä Kalkholmenin iltaohjelman aikana. Tehtävänäsi on tunnistaa ääniä ja tuoksuja pimeällä polulla, ratkaista vastarannan morsearvoitus ja tunnistaa outoja eläimiä. Vastauslomakkeet Terassn ravintolassa, kaikki ratkaisuayrittäneet saavat pienen muiston ja kaikkien kesken arvotaan muutama hieno palkinto.

Iltanuotio
La: 17:00-19:00
Partiolaiset virittelevät iltanuotion Kalkholmenin mäelle. Piipahda seuraan!

MIISUTRON
La: 19:30-20:00
Taavi Värm (EE)
In this realm of shadows, where sight becomes secondary, our other senses come alive, we are about to embark on a mörk sonic journey. Welcome, brave travelers, to an ambient experience that promises to be both haunting and transcendent.
https://www.facebook.com/MIISUTRON/

Jokojo da Mörkö visuals
La: 19:00-21:00
Jokojo Turusta loihtii osaamisellaan ja teknologiallaan Kalkholmenin raunioista jotain ennen näkemätöntä. Mörkö 2023 team osallistuu omilla kokeiluillaan.

 

Teokset

Kalat -yhteisötaideteos
Pia Rannikko & Sari Kippilä
Kemiönsaaren koululaisten kanssa toteutettu yhteisötaideteos kaloista ja merestä.

Merhirviöt -yhteisötaideteos
Sari Kippilä
Kemiönsaaren kuvataidekoulujen lasten kanssa toteutettu yhteisötaideteos pimeässähohtavista merihirviöistä.

Meduusat -yhteisötaideteos
Mörkö2021 taiteilijat
Pimeässähohtavat meduusat matkaavat Västanfjärdiin

– – – – – – – – – – – – – – – – 

5.11. SUNNUNTAI

Tekijätapaaminen, Kulturhus Björdkboda

12:00
Lounastarjoilu, Mörkö & Kubu esittely

13:00 – 15:00
Tekijäesittelyt, keskustelut pimeysteema, yhteisötaide, pienimuotoinen tapahtumatuotanto

– – – – – – – – – – – – – – – – 

Sari Kippilä
Vastaava tuottaja
041 806 4766
sari@kubu.fi

Tuomo Tammenpää
Tuottaja
040 525 4636
tuomo@kubu.fi

Ronja Tammenpää
apulaistuottaja
044 317 0026
ronja.tammenpaa@gmail.com
 

Mörkö mörkerfest

3.-4.11.2023

Mörkö Västanfjärd

Mörkö mörkerfestival arrangeras för sjätte gången på Kimitoön. Evenemanget byter plats varje år, och i år kommer det att hållas i Västanfjärd, i Majatalo Kansakoulu, Vårdkasen och Kalkholmen. Tidigare har vi besökt Dalsbruk, Kimito, Örö och Björkboda. Mörkö firar mörkret istället för att vara en ljusfestival.

 

Ladda ner programmet här

3.11. FREDAG

Kvällsprogram, Kansakoulu
Vuxenprogram, restaurangen är öppen

 

Keho kertoo (Kroppen berättar)

Fre: 16:00-17:00

Annukka Lindqvist, Arto Muukka (på finska)
När synsinnet tas bort måste man fokusera mer på hur det känns i kroppen. I workshopen övar vi grunderna i fysisk teater och utforskar hur synen påverkar föreställningen. Att dölja huvudet och ansiktet kräver att skådespelaren fokuserar på vad resten av kroppen säger, snarare än ansiktet. Workshopen involverar fysisk aktivitet, så deltagarna uppmanas att klä sig ändamålsenligt.

Tarot

16:30-18:00
6x10min session
Fre: (på finska, engelska)
Mademoiselle Magenta
När ljuset dämpas tittar Mademoiselle Magenta på dina vägval med hjälp av tarotkort. Vad har ditt förflutna lärt dig, vart leder framtiden dig? Ta steget från det vardagliga till världen av ditt arketypiska öde, guidad av en mystiker.Päivänkierto
Fre: 18:00
Lasse Kylänpää (på finska)
Elektriska lampor tänds i husen när man fortfarande kan se i skogen. Tallsvärmare som springer i buskarna på bakgården och mustaschfladdermöss i insektsjakt flyger obemärkt förbi. En fotografisk resa genom skuggor, skymning och mörker.


Tummia tarinoita, elettyä elämää (Mörka berättelser, levda liv)
Fre: 19:00
Mirja Penna (på finska)
I dessa mörka berättelser får du höra om tragiska händelser från hela Kimitoön. Det har förekommit mord och olyckor som man hittar information om i gamla tidningar och andra källor.

Oscuro velo
Fre: 20:00
Veera Hirvaskero & Jimmy Träskelin
En barocksångare och en elektrofolkmusiker serverar en mardröm av godnatt som ekar mellan 1600-talets italienska salonger och rökstugorna i det gamla Finland.

Sångcirkel, inställd
Fre: 20:30
Maija Kaunismaa
Folksånger med mörka teman. Sjungs i tur och ordning, i stil med en försångare och kör. Passar alla oavsett sångbakgrund, men du kan också bara lyssna om du inte är intresserad av att sjunga. Ämnena kanske inte är lämpliga för de yngsta i familjen. Dungeons&Dragons one-shot
Fre: 21:00
Annukka Lindqvist, Arto Muukka, Ronja Tammenpää, Miska Tammenpää, Venla Siikaniemi
Välkommen till det populära bordsrollspelet Dungeons and Dragons. I spelet får en grupp hjältar ett rop på hjälp och beger sig mot en by som är i händerna på någon form av mörka krafter. Kommer hjältarna att lyckas hjälpa byborna och lyfta mörkrets slöja som hänger över byn? Kom och följ spelet och ta reda på det!

Jonglören Niklas Wikman och Tulipää  kommer att uppträda under kvällen
• Mörkökino, Kortfilmer på natten

 

LÖRDAG

Workshop, VårdkasenSjälvtillverkade ritkol och skrivbläck
Lör. 12:00-13:30 & 14:00-15:30

Sari Kippilä (på finska & svenska)
Du får lära dig att göra egna ritkol och bläck. Vi bygger en kolugn och gör träkol av kvistar. Sot och lim blir till skrivbläck. Med dessa helt egna material kommer du att skapa ett mörkt konstverk.Fladdermushus
Lör 12:00 – 15:00
Jussi Puustjärvi (på finska)
Du lär dig hur man bygger ett hem för fladdermöss. Fladdermöss behöver en lite annorlunda bostad än den vanliga bekanta fågelholken. Du får montera ihop din egen och ta den med dig. Denna workshop är lämplig för alla som vet hur man använder en hammare och skruvmejsel.

Svarta flamman-workshop
Lör 12:30-13:15 & 14:30-15:15
Timon Schapals & Ronja Tammenpää (på finska & engelska)
Hur uppstår färgerna? Hur kan en låga vara svart?
Se hur alla färger utom en försvinner i ljuset från en lågtrycksnatriumlampa, och lär dig hur färger överhuvudtaget existerar. Upplev en svävande svart låga som absorberar ljus i stället för att producera det. Denna workshop utforskar de fysiska egenskaperna hos ljus, färg och mörker. Timon Schapals, som studerar fysik och teknik, visar och förklarar hur människor uppfattar ljus och färg. Konstnären Ronja Tammenpää guidar i färglös teckning som blir synlig först i dagsljuset. Workshopen hålls på engelska med finsk tolkning.

Keho kertoo (Kroppen berättar)
Fre: 16:00-17:00
Annukka Lindqvist, Arto Muukka (på finska)
När synsinnet tas bort måste man fokusera mer på hur det känns i kroppen. I workshopen övar vi grunderna i fysisk teater och utforskar hur synen påverkar föreställningen. Att dölja huvudet och ansiktet kräver att skådespelaren fokuserar på vad resten av kroppen säger, snarare än ansiktet. Workshopen involverar fysisk aktivitet, så deltagarna uppmanas att klä sig ändamålsenligt.

Underliga djurmasker
Lör: 12:00-13:30 & 14:00-15:30
Ria-Noore Haimo (på finska)
I den här workshopen gör vi underliga djurmasker för nattens vandrare. Förutom våra välbekanta vilda djur kommer vi snart att få sällskap av främmande strövare i våra skogar. Återvunnet material kommer att finnas till hands för att göra vilda masker. Du kan också prova hur din karaktär ser ut i en viltkamera.

Palikkateatteri: Variation III
– Dukning klockan tolv (genrep)
Lör: 13:00-13:45 & 15:00 – 15:45
KO-KOO-MO
45min, utan ord För vuxna och barn +7v
Landskapsrestaurangen erbjuder naturens frid och glamour. Inredningen i restaurangens lounge har bevarats i sin ursprungliga design. På menyn erbjuder vi sällsynta specialiteter och det finns också mer välbekanta klassiker. De handgjorda ingredienserna är restaurangens bravur. Vår engagerade personal tar hand om bordsserveringen. Vårt servicekoncept illustreras bäst av möjligheten för varje gäst att forma sin egen portion inom ramen för menyn.

Den fasta menyn är utformad för 14 gäster vid ett gemensamt bord.
Anmäl dig på: roosa_halme@hotmail.com

Personal: Roosa Halme och Sinikka Lumiluoto
Råvaruansvarig: Kai Ruohonen.
Restaurangpersonalens ergonomi: Kauri Honkakoski
Underhåll av köksutrustning: Sisu Nojonen
Produktion: KO-KOO-MO / Annukka Ketola

Läsecirkeln
Lör: 12:00-13:00
Andrew Paterson (engelska & eget språk)
Vi samlar ihop en grupp läsare. Vi sitter i mörkret och fokuserar på att lyssna på en läsare i taget, bara läsaren har en pannlampa. Ta med en bok att läsa ett utdrag ur, kort eller lite längre. Temat är mörker eller mörka tider, språket är upp till dig. Denna deltagande presentation är ett smakprov på hembiblioteksprojektet “Home Libraries are the New Black”, som öppnar i februari 2024 på Kulturhus Björkboda.Mörkervandring
Lör: 17:00, Avresa från Västanfjärd gamla kyrka
Sanna-Mari Kunttu (på finska)

Varför blir man rädd i mörkret? Hur påverkar mörkret oss och miljön? Varför behöver vi mörkret? På den här resan går vi från skymning till mörker och utforskar hur två motsatta saker, ljus och mörker, påverkar oss. Utflykten riktar sig till vuxna som är rädda och orädda för mörkret, men barn är också välkomna att följa med.

Guiden är Sanna-Mari Kunttu, en vildmarksguide från Kimitoön.  Vandringen tar drygt en timme, under vilken vi går cirka två kilometer i varierande terräng; delvis på byvägar och delvis på skogsstigar. Varje deltagare bör ta med varma kläder och en ficklampa eller pannlampa. Regn och blåst hindrar inte vandringen utan gör den än mer sinnlig. Antalet deltagare är 20. Föranmäl dig på sanna-mari.kunttu@iki.fi eller kom några minuter före start för att se om du kan vara med. Sanna-Mari Kunttu tel. 0503066485

 

Kvällsprogram, Kalkholmen

Tulipää (Eldhuvud)
Lör: 17:00-19:00
Juha Valkeapää
Tulipää är en gatu- eller terrängperformance, en varelse som dyker upp ur intet. “Eldhuvudet” dansar och läser poesi. (En dikt här eller några i sträck där, hur det än passar.) Eldhuvudet är bruset av brinnande olja bland rikedomar.

Fyren
Lör: 18:00-19:00
Annukka Lindqvist, Arto Muukka (på finska)
Programmet Fyren – ”Lek i mörkret” kräver av deltagarna en känsla för lekfullhet och lite mod att röra sig i mörkret. Kom och lek i mörkret!

Svartsaftscykeln
Lör: 17:00-19:00
Tiina Schellenberg 
Mörköklassikern svartsaftsspökcykel ska åka runt på Kalkholmen och ge lite ljus och mycket värme i mörkret. I år med varm blåbärs- och aroniasaft.
Folksånger, inställd
La: 17:00-19:00
Maija Kaunismaa
Folksånger med mörka teman hörs i mörkret under kvällen.

Den kolsvarta stigen
Lör: 17:00-19:00
Den kolsvarta stigen är en kort men spännande sinnesresa. Vi går i totalt mörker, med ögonbindel men med stöd av ett rep, längs en liten stig där vi aktiverar våra andra sinnen: vi lyssnar på ljud, känner dofter och material. Stigen är en del av Mörkömysteriet, vad känner du igen?

Mörkömysteriet
Lör: 17:00-19:00
Mörkömysteriet är en serie små uppgifter under kvällsprogrammet på Kalkholmen. Din uppgift är att identifiera ljud och lukter på den mörka stigen, lösa ett morsemeddelande på den motsatta stranden och identifiera okända djur. Svarslappar finns i restaurangen Terrassen. Alla som försökt får en liten souvenir och några fina priser kommer att lottas ut bland alla.

Lägereld
Lör: 17:00-19:00
Scouterna anordnar en kvällsbrasa upp på backen i Kalkholmen. Kom och häng med!

MIISUTRON
Lör: 19:30-20:00
Taavi Värm
I detta skuggornas rike, där synen blir sekundär och våra andra sinnen väcks till liv, ger vi oss ut på en mörk ljudresa. Välkomna, modiga resenärer, till en omgivningsupplevelse som kommer att bli både oförglömlig och enastående. https://www.facebook.com/MIISUTRON

Jokojo & Mörkö visuals
Lör: 19:00-21:00
Jokojo från Åbo använder sin expertis och teknik för att skapa något aldrig tidigare skådat av Kalkholmens ruiner. Mörkö 2023-teamet deltar med sina egna experiment.

 

Konstverk

Fisk – ett gemensamt konstverk
Pia Rannikko & Sari Kippilä
Ett gemensamt konstverk om fiskar och havet, skapat tillsammans med Kimitoöns skolelever

Havsmonster – ett gemensamt konstverk
Sari Kippilä
Ett gemensamt konstverk med barn från Kimitoöns bildkonstskola om havsmonster som lyser i mörkret. Kalkholmens ruiner

Maneter – ett gemensamt konstverk
Mörkö2021 deltagare
Mörka maneter reser till Västanfjärd. Ruinerna av Kalkholmen

Svarta Flamman
Timon Schapals & Ronja Tammenpää
Upplev en svävande svart låga som absorberar ljus i stället för att producera det

Jokojo & da Mörkö visuals
Projicering vid Kalkholmens ruiner

Mörkö 2023 deko
Kalkholmen

 

– – – – – – – – – – – – – – – –

5.11. Söndag, Björkboda

Samarbetsmöte, Kulturhus Björdkboda

12:00
Lunch, presentation av Mörkö & Kubu

13:00 – 15:00
Presentationer, diskussioner om det mörka temat, community art, småskalig evenemangsproduktion

 

– – – – – – – – – – – – – – – –

Sari Kippilä
Ansvarig producent
041 806 4766
sari@kubu.fi

Tuomo Tammenpää
Producent
040 525 4636
tuomo@kubu.fi

Ronja Tammenpää
assisterande producent
044 317 0026

ronja.tammenpaa@gmail.com