Kulttuurihaude

Hack Culture Taiwan X Finland

5.7.– 28.7.2024

Kulttuurihaude on sarja työpajoja, joiden avulla tutustutaan suomalaiseen ja taiwanilaiseen kulttuuriin törmäyttämällä niitä herkullisesti yhteen. Työpajan sisällöt ja teemat vaihtelevat ruuasta, musiikiiin ja työkaluista uusiin ja vanhoihin perinteisiin kummastakin kulttuurista. Työpajoille yhteisenä rituaalina on kuitenkin aloittaa päivä aina valmistelemalla ateria, laittaa se hiljaiselle tulelle porisemaan ja käydä päivän teemojen kimppuun. Päivä päättyy hitaasti kypsyneen kulttuurihauteen äärellä yhteiseen ruokailuun ja keskusteluun.

Vuoden 2024 teemojen ytimessä on perinteinen markkinapaikka, tori, sen suomalaisen ja taiwanliaisen kulttuuriset yhteneväisyydet ja eroavuudet, äänet, tuoksut, maut, tavat, tarvikkeet ja tarinat.

Ensimmäinen Culture Stew -työpaja järjestettiin Taipeissa syyskuussa 2019 kolmen päivän ajan. Toinen tapahtuma järjestettiin videneuvottelutekniikallla Taipein ja Kemiön välillä matkustusrajoitusten johdosta.

Sarjan kolmas tapahtuma järjestetään Kemiönsaarella, Kulturhus Björkbodassa heinäkuussa 2024. Tapahtuma alkaa aiempia tapahtumia dokumentoivalla näyttelyllä heinäkuun alussa ja huipentuu viisihenkisen taiwanilaisen työryhmän vierailuun ja työpajoihin heinäkuun puolessa välissä. Näyttely on auki koko heinäkuun.