Uusi luku

Aikaisemmin tapahtunutta:

On vuosi 1911, Suomi on vielä suurruhtinaskunta, osana keisari Nikolai II:n Venäjää. Upouusi koulu seisoo uljaana Björkbodan viljavien peltojen laidalla, valmiina avaamaan ovensa paikallisille lapsille ja kouluttamaan heitä mitä moninaisimpiin tulevaisuuden haasteisiin. Ja kuinka ollakkaan, Suomi itsenäistyi vain muutama vuosi myöhemmin, joulukuun kuudentena 1917.

– – –

On vuosi 1956, Suomi on hiljattain astunut uuteen moderniin, kaikille ilmaisen opetuksen ja terveydenhoidon aikaan. Björkbodan koulu kantaa kortensa kekoon avaamalla uuden siipirakennuksen. Viimeisen päälle puleerattu liikuntasali tarjoaa ensiluokkaiset puitteet kehonkulttuurin harjoittamiseen samalla kun sen komea teatterilava avaa verhonsa luovaan toimintaan. Ja kuinka ollakkaan, pian Suomi tarjoaa maailman parasta opetusta maailman onnellisimmalle kansalle.

 – – – 

On vuosi 2021, Sari kurvaa koulun pihaan kirpeänä Joulukuun iltapäivänä. Koulu on ollut vuosia suljettuna. Ensin, kuten niin monella pienellä paikkakunalla oppilaat eivät yksinkertaisesti enää riittäneet ja pian loppui myös muu kurssitoiminta talossa. Sari on vuosia sinnitellyt pienenevien kuvataidekouluryhmien kanssa ja tämä on hänelle liian tuttua. Sari aikoo tehdä tarjouksen, mutta samalla asialla on moni muukin. Kiinnostusta on ollut koulun muuttamiseksi asunnoiksi. Yleensä asunto-business jyrää kulttturitoiminnan eli huonostihan tässä taitaa käydä.

 – – – 

Vaan eipä käynytkään! Sarin vaatimaton tarjous hyväksytään ja huhun mukaan juuri suunnitelmat avoimen kulttuuritoiminnan järjestämiseksi painoi vaakakupissa riittävästi. Björkbodan koulu nimetään Kulturhus Björkbodaksi ja tulee jatkossakin edistämään kulttuuria kaikissa sen värikkäissä muodoissa hamaan tulevaisuuteen. Niin kauan kun sen ympräillä on yhteisön voima tukena.

 – – – 

Liity joukkoomme kirjoittamaan
tätä uutta lukua.
Astu sisään ja esittäydy.
Olemme avoinna.