Aamusauna Örössä ja muita maalauksia

Pive Toivonen
18.10.– 15.12.2024
Galleria

Pive Toivonen on piirtänyt kuvan yli sadasta saunasta eri puolella Suomea. Kulturhus Björkbodan näyttelyyn on valittu saunasarjasta ne kuvat, jotka sijoittuvat Kemiönsaarelle. Kuvissa Pive on kettu, ja muut ovat muita eläimiä. Saunat on kuvattu tarkasti ja tunnistettavasti ja olennaista on saunan levollinen tunnelma. Paikallisia ovat myös suurin osa näyttelyn maisemamaalauksista – unenomaisia maisemia ulkosaariston kalliorannoilta.  Kuumien saunojen vastapainona näyttelyssä on esillä sarja avantoja. Kaikki maalaukset ovat akvarelleja ja tyyli on laaja. Suuret avannot ovat maalauksellisia, pienet saunakuvat melkein kuin sarjakuvaa.

Pive Toivonen on kuvataiteilija, kuvittaja ja taideopettaja, jonka ateljee ja kesägalleria sijaitsevat Sauvossa. Toivonen on tehnyt Kemiönsaarella useita julkisia teoksia sekä terveyskeskukseen, lääkärin vastaanotolle että päiväkoti Silvaan. Sagalundin museoon hän on tehnyt seinämaalauksen sekä kuvituksia. Lisäksi hän on piirtänyt kuvan sadasta Taalintehtaan talosta ja kuvittanut Taalintehtaan luontopolut. Monet saarelaiset muistavat Piven myös taidetyöpajoista, joita hän on pitänyt sekä lapsille että aikuisille.

Lisätietoja:
Pive Toivonen
pive.toivonen@gmail.com
@pivetoivonen

Morgonbastu på Örö och andra målningar

Pive Toivonen
18.10.– 15.12.2024
Galleri

Pive Toivonen har avbildat över hundra bastur på olika håll i Finland. Hennes utställning i Kulturhus Björkboda bjuder på ett urval bastubilder från Kimitoön. I bilderna är Pive en räv och resten andra djur. Bastuinteriörerna är noggrant skildrade och lätta att känna igen. I fokus står den vilsamma stämningen i bastun. Lokalt förankrade är också största delen av landskapsmålningarna – drömlika vyer från den yttre skärgårdens bergiga stränder. Som en motvikt till de heta bastuinteriörerna visas en serie isvakar. Alla målningar är akvareller och stilen är mångsidig. De stora badvakarna är måleriska medan de små bastubilderna i sitt uttryck ligger närmare seriebilder.

Pive Toivonen är bildkonstnär, illustratör och lärare i bildkonst. Hennes ateljé och galleri är belägna i Sagu. Toivonen har gjort ett flertal offentliga verk på Kimitoön, både i hälsovårdscentralen, läkarmottagningen och i daghemmet Silva. För Sagalunds museum har hon gjort en väggmålning och illustrationer. Därtill har hon ritat bilder av hundra hus i Dalsbruk och gjort illustrationer till Dalsbruks naturstigar. Många öbor minns också Pive för de konstverkstäder som hon hållit för både barn och vuxna.

Mer information:
Pive Toivonen
pive.toivonen@gmail.com
@pivetoivonen

Ilmainen / Gratis

Avoinna / Öppet:
To/To:  11:00-17:00
Pe/Fr:  11:00-17:00
La/Lö:  11:00-15:00
Su/Sö:  11:00-17:00

tai sopimuksen mukaan: info@kubu.fi